Net verschenen: Themanummer Slaap: Tijdschrift voor Neuropsychologie

16 november, 2019

‘Slaap is hot. In wetenschappelijk onderzoek, het bedrijfsleven, het dagelijks leven en de klinische praktijk wordt in toenemende mate het belang van een goede en gezonde slaap ingezien.’ Een goede reden voor het Tijdschrift voor Neuropsychologie (TvN) om aan slaap een themanummer te wijden. (Bron website TvN).

Dit themanummer ‘Slaap’ onder redactie van NSWO-leden Ysbrand van der Werf en Esmée Verwijk is op 14 november 2019 verschenen. Het tijdschrift is aanbevolen voor iedereen die in slaap geïnteresseerd is.

Slaap onderhoudt lichaam en geest, is belangrijk voor cognitieve functies en de emotionele huishouding en zorgt voor een nachtelijk ‘schoonspoelen’ van de hersenen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verstoorde slaap leidt tot een geringer welbevinden en suboptimale gezondheid. De schatting is dat zeker 20% van de algemene bevolking voldoet aan de klinische criteria voor een van deze drie slaapstoornissen. Het voorkomen van slaapstoornissen in de neuropsychologische praktijk is aanzienlijk hoger (Bron website TvN).

Het themanummer besteedt met bijdragen van diverse NSWO-leden aandacht aan veel voorkomende slaapstoornissen. Via de website van de uitgever is het artikel Diagnostiek van slaapstoornissen gratis te downloaden. Geïnteresseerden kunnen via de uitgever een (proef)abonnement afsluiten of een los nummer bestellen. 

Meer nieuws van de vereniging: